2016-04-04 12:54:45• hírek • Szatmár.ro

Energiaitaltól lett rosszul egy tinédzser

Egyre gyakoribb a kullancscsípés: a hétvégén négyen kerültek a sürgősségire emiatt.

A hétvége során, illetve hétfő délig több mint 500 személyt láttak el a sürgősségin. Négy személy került az egészségügyi személyzet kezei közé közlekedési balesetben szerzett sérülésekkel. Egy motorkerékpáros meglehetősen sok sérülést szerzett egy esés következtében. Egy 80 éves bácsi pedig a szekeréről esett le, ráadásul olyan szerencsétlenül, hogy alaposan beverte a fejét.

Négy személy kullanccsal a bőrében került be a sürgősségire. Kijelenthetjük, egyre gyakoribb az ilyen típusú "sérülés", egy héttel ezelőtt egy mindössze egy éves, azelőtt héten egy négyéves gyermek került emiatt kórházba. A meglehetősen enyhe tél miatt sajnos kevés kullancs pusztult el, amiatt pedig idén (is) nagyon oda kell figyelni, ha az ember a természetben kirándul.

Az egyik legérdekesebb eset volt annak a 15 éves, Szatmár megyei fiatalnak az ügye, aki energiaitaltól lett rosszul. Constantin Demian, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sajtóreferense sajnos nem tudta megmondani, hogy a fiatal mennyi energiaitalt fogyasztott, illetve hogy mihez ihatta kísérőnek... Az viszont kiderült, hogy nem ez az első ilyen eset, az elmúlt években többször is megesett 20-25 éves fiatalokkal, hogy magas vérnyomással és szívritmussal kerültek a sürgősségire a magas koffein és taurin-tartalmú italok fogyasztásának következtében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: